Cauză si efect

Cauză și efect. Răzbunare si iertare. Viață și moarte.
(sper ca această postare să fie cât de cât ințeleasă)


Bunatate,iubire? Ce sunt astea? Sunt doar niste viruși.
Intr-o secunda poți pierde totul.Si ce este asta?
EFECTUL. Si cauza?
Cauza este o persoana.Si acea persoana merita sa plateasca.
Stiu ca este ca un scenariu de filme.Dar totusi.Asta e ceea ce se poate intampla.
O persoana poate fi capul rautatilor.Si poti castiga in fata tuturor.
Și poți să învingi capul răutaților.Cum? Prin razbunare.Si acel cap al rautatilor poate distruge tot.Intr-o clipa poate distruge vieti.
Și faptul ca pierzi pe cineva,te ajuta sa intelegi viata altfel,asa cum e.

Atunci cand nu mai ai nimic de pierdut,esti cel mai puternic.Pentru ca nu mai ai nimic de pierdut!
Si pentru ce? Pentru faima si bani.Ce-s astea? niste haine imbracate pentru a iti atinge scopurile.Pentru a atinge varful razbunarilor.
Si de ce viata asta e asa de cruda?
Pentru ca asa trebuie sa fie.Cauza si efectul sunt ceea la ce ne asteptam.
Dar daca lucrurile iau o alta intorsatura? Daca jocul nu se opreste? Lumea va afla exact ceea ce ar trebui sa stie.Sinceritatea va fi relatia de baza.Dar inainte de asta...nu se merita razbunare.Oricat de mult rau ti-ar fi facut acea persoana,nu merita.Tu meriti mai mullt decat sa te bazezi pe razbunare.
Razbunarea-arma prostului..si ne cautam singuri dreptate..
Toti meritam si bune si rele.Dar daca viata asa ne intoarce? Si repet,ca am o imaginatie bogata,si astea pot fi scenarii de filme. Dar undeva,printre aceste7,3 miliarde de oameni ce-s pe planeta asta,undeva,exista acel cineva,care va distruge totul.. Da
Va distruge vieti.Familii.Copilarii. Și va face asta din razbunare.Pentru a arata celorlalti prin ce a trecut. Și sa-i faca pe cei din jur sa simta ceea ce el a simțit atunci cand a fost ranit.

Dar..nu toata lumea trebuie sa stie prin ce trecem.Soarta nu ne-o facem noi.Ne este scrisa!
Si sfarsitul...Stim oare cand o sa vina? Sau este mereu o surpriza?Si oare suntem pregatiti pentru el?
Suntem oare pregatiti vreodata sa ne luam la revedere de la toti?
Cred ca sunt niste intrebari la care nu gasim raspuns.Sfarsitul va veni el.Dar nu-i putem raspunde.Are întrebari mult prea grele pentru noi.Si oricum..va veni,degeaba ne gandim noi ca nu o să vină. Că o să ne ia prin surprindere.In viata,avem si inceput si sfarsit,in orice am face.Altfel nu am putea face nimic.Si cum incepem asa si terminam,o propozitie,o fapta,o razbunare,o viata...Frumos si cu demnitate.Asa e normal sa te gandesti la sfarsit.
In fiecare dintre noi se da o lupta intre bine si rau,dar depinde doar de noi pe ce drum o apucam.
Si viata ne face tot felul de surprize.Pe care merita sa le luam in brate cu cea mai mare bucurie.
Si in unele cazuri nu merita sa ne razbunam.Castigam si singuri.
Si merita sa traim viata cu fiecare secunda.Sa nu ne gandim la viitor.Sa ne bucuram de momentul de fata.In care suntem fericiti si stim ca langa noi,se afla cine merita. Viitorul oricum vine el.Asa cum va fi,nu ar trebui sa ni-l imaginam vreodata.Pentru ca nu va fi asa cum ni l-am imaginat.Dar va fi perfect. Si chiar daca nu va fi,il vom face sa fie. Nu merita sa ne razbunam pe cineva care ne-a gresit.Pentru ca ne-am face mai mult rau noua.
Dar din pacate nu avem capacitatea de a intelege asta,multi dintre noi.Si punem razbunarea ca planul A al ecuatiei noastre.
Si avem si cauza si efect. Efectul:ca dupa noi suferim. Si cauza? Persoana aceea pe care ne razbunam.

Mereu,in viata,vor exista elementele acestea doua: cauza si efect.
Si e bine sa vedem viata prin intermendiul lor.Ca fara ele,am avea o viata schimbata.Monotona.
Raul sta la colt de strada,si asteapta sa ne prinda in plasa iar cauza sa intre in misiune.Si efectul,sa vina asa,treptat,si sa realizam ce ne-a facut raul.
Si cam asa decurge cu cauza si efectul asta.Practic Razbunare si Iertare.Si daca te razbuni si daca ierti pe cineva,tot avem efecte,si cauze,acestea nu vor lipsi nicodata.
Si despre asta este vorba mereu.Început și sfârșit. Viață și moarte.Răzbunare,ură,iubire,iertare,bunătate,faimă,bani. Ceea ce ne intreține noua viata.


Comentarii