Cele 3 motive pentru care Cupa Metigla m-a fascinat

                                                                      metigla logo 2017




In primul și in primul rând,in ce constă Cupa Metigla?

Cupa Metigla este un campionat de baschet inter-școlar ce a ajuns in acest an să desfăsoare cea de a treia ediție,eveniment organizat de Asociația Un Strop de Fericire cu sprijinul Coilprofil România.

Obiectivul competitiei este de a incuraja in randul tinerilor practicarea baschetului, a sportului, de a promova un stil de viata activ si sanatos.
  
Și pentru că anul acesta am avut ocazia să fac parte din acest proiect,ca și voluntară,vreau să-mi las o mică părere aici,pentru a promova acest eveniment sportiv și pentru a desfășura in următorii ani,cât mai multe ediții,cu mult mai mulți participanți.

1.Cupa Metigla creează o atmosferă activă,punându-ne in miscare prin participarea la joc sau doar prin incurajarea echipelor participante. Totul se schimbă atunci cand vine vorba de joc.
Apare rivalitatea impletită cu prietenia și fair-play-ul făcând meciurile să fie și mai active,aducând un plus de energie.
Echipele se luptă pentru a intra in posesia marelui premiu dar la mijloc,nu există doar niște jucători și o minge de baschet. Se ascund multe alte secrete. Prietenia intre coechipieri,orele de antrenamente,doar pentru a fi cat mai buni,certurile,zilele obositoare,dar la final vine satisfacția că in mâna căpitanului se află cupa cu premiul I.
Atmosfera este intreținută in fiecare an de mascota minunată,care face ca publicul să fie incântat de ceea ce vede pe teren și desigur și de majorete,care colorează pauzele dintre meciuri.

2.Este o idee inovativă,care te face să indrăgești faptul că ești voluntar și că ai ocazia să participi in astfel de proiecte.
Este ceva special,care nu mereu este intâlnit și cu siguranță,nimeni nu ne va imprumuta ideea.
Antrenează rivalitatea și prietenia,ridicându-le la un nivel cât mai mare,dar menținându-le in balanță.
Incurajează tinerii să facă și altceva in afară de a sta cu tehnologia in brațe. Fac ceva sănătos,pentru că orice fel de eveniment sportiv este,aduce beneficii corpului nostru. Invață cum este să lucrezi in echipă și cum este să faci parte dintr-o familie așa de mare de voluntari,toți având aceeași dorință și implicându-ne in acest joc special.

3.Faci din plăcere,nu din obligație.
Acesta este cel mai bun si mai important motiv pentru care ador CUPA METIGLA.
Am participat din plăcere și am fost profund impresionată de cum s-au desfășurat lucrurile pe parcurusul evenimentului.
Noi voluntarii,ne-am făcut treaba și am fost mâinile de ajutor ale organizatorilor. Și am făcut-o din plăcere. Din dorință. Și nu din obligație.
Și nu doar despre noi,voluntarii,este vorba. Este vorba și despre echipele inscrise in concurs.
S-au inscris pentru a le arăta celorlalte licee care este cel mai bun și domină terenul. Indiferent de clasă,gimnaziu sau liceu,sunteti bine veniți,in ediția următoare,in număr cât mai mare,pentru că,orice ați face,ați ieși invingători sau ați pleca invinși,experiența este punctul forte. Dar și premiile sunt pe măsura așteptărilor.
Sponsorii noștri aleg să dăruiască câștigătorilor diferite premii,indiferent de poziția ocupată in clasament. Și nu doar atât. Si galeria a fost premiată,si căpitanii de echipe și de asemenea și profesorii.
Acest eveniment sportiv a fost o nouă ocazie de a arăta celor din jur faptul că,putem schimba lucrurile,putem schimba generația.
Putem face o generație mai bună,lipsită de mofturi și plină de voluntari,activități extra școlare,activități sportive,doar pentru a ne fi bine nouă. Cu cât reușim sa schimbam ceea ce ne inconjoară,ceilalți ne vor lua exemplul,incurajând evenimente precum cel desfășurat zilele acestea.

                                                  banner_cupa_metigla_2017_Artboard 1
CUPA METIGLA.
SPORTUL FACE PARTE DIN VIAȚA NOASTRĂ.

















 SI ACESTEA SUNT DOAR CATEVA DIN IMAGINILE REALIZATE IN CADRUL EVENIMENTULUI :)

Comentarii